REGULAMENT EPILEPSY CHALLENGE 2020

1. GENERALITĂȚI

1.1. Acest regulament se aplică participanţilor la evenimentul “Epilepsy Challenge”.

1.2. Organizatorul evenimentului este Asociatia Lions Club Napoca, pe scurt Asociatia LC-N, in parteneriat cu cluburile Lions District 124 Romania.

1.3. Proba de 5 km si cea pentru copii din cadrul Epilepsy Challenge este dedicata tuturor doritorilor care vor sa sprijine persoanele cu epilepsie,respectând condițiile impuse de organizator.

1.4. Înscrierea participanţilor se face prin înregistrare online pe site-ul epilepsychallenge.ro

1.5. Prin semnarea formularului de înscriere sau bifarea căsuței corespunzătoare în timpul înregistrării online fiecare participant (parinte/tutore in cazul copiilor):

– declară că acceptă şi înţelege termenii şi condiţiile de participare la Epilepsy Challenge, precum şi regulamentul evenimentului;

– declară că participă în mod voluntar la manifestarea “Epilepsy Challenge 2020 ” din orașul său;

–este conștient/ă că participarea sa implică anumite riscuri și că organizatorul/producătorul evenimentului - Asociația LC-N, sponsorii sau orice altă societate afiliată, nu îi pot garanta siguranța. Fiind conștient/ă de acest risc, declară prin semnarea formularului de înscriere sau bifarea căsuței corespunzătoare în timpul înregistrării online că, în cazul în care va suferi un accident sau va fi vătămat, nu va solicita organizatorului, producătorului sau sponsorilor evenimentului, nici un tip de despăgubiri.

– exonerează Asociația LC-N de orice răspundere cu privire la reclamațiile aduse de terțe părți datorită daunelor cauzate de participant/ă;

– se angajeză să respecte regulile crosului și regulile de siguranță comunicate de către Organizator;

– autorizează și își dă consimțământul expres de a fi transportat la spital / de a i se asigura asistența medicală în urma cererii exprese a reprezentanților Organizatorului, în cazul în care în opinia acelor persoane asistența medicală este necesară;

– acordă organizatorului dreptul exclusiv de a înregistra materiale foto, audio și video cu persoana sa pe perioada participării la eveniment și de a utiliza sau reproduce materiale astfel obținute, împreună cu numele și localitatea în care domiciliază pentru a face public evenimentul, însă doar în legătură cu crosul la care participă, fără limită de timp sau de teritoriu, dar fără a i se leza imaginea. Cesiunea drepturilor se face fără nici un fel de plată și declară că nu va avea ulterior nici un fel de pretenție materială sau de altă natură;

1.6. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a refuza înregistrarea şi participarea la cursă, din motive obiective, a unui participant;

1.7. Evenimentul se desfășoară în zilele de sâmbătă sau duminică din perioada mai - octombrie 2020 în opt orase diferite.

1.8. Înscrierile online se fac până cu trei zile dinaintea fiecarui eveniment.

1.9. Traseul evenimentului este descris în sectiunea dedicată de pe site corespunzatoare fiecarui oras.

1.10. Epilepsy Challenge este un eveniment caritabil cu caracter participativ, necronometrat.

1.11. Epilepsy Challenge este organizat cu trei scopuri:

- strangerea de fonduri pentru achizitia de minim patru noi aparate videoEEG cu care sa dezvoltam reteaua deja existenta de Telemedicina in Epilepsie, dotand Centre de Epilepsie si Monitorizare EEG in orasele in care acestea nu exista;

- Infiintarea unui centru national de sprijin psihologic al parintilor care afla acest diagnostic pentru copilul lor si de sprijinp sihologic al adolescentilor care afla acest diagnostic; centrul este de tip “call center” online in care medici si psihologi isi ofera expertiza, insa include si o platforma offline de orientare medicala si va reprezenta o sursa de informare sigura si competenta pentru pacienti si apartinatorii acestora;

- reducerea stigmei sociale a persoanelor cu epilepsie din Romania.

2. OBLIGAȚIILE PARTICIPANȚILOR

2.1. Participarea la Epilepsy Challenge se face pe proprie răspundere, în deplină cunoştinţă a capacității de a participa la eveniment, a stării de sănătate fizică şi mentală.

2.2. Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la organizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire, deces sau pagube de orice natură care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfăşurării evenimentului.

2.3. Este recomandat ca participanţii să dispună de asigurare în caz de accidente, valabilă pentru competiții sportive.

2.4. Participanţii au obligaţia de a asculta şi de a respecta indicaţiile/instrucţiunile organizatorului.

2.5. Organizatorul poate interzice luarea startului sau continuarea crosului pentru orice participant dacă acesta se prezintă în stare de ebrietate sau este sub efectul substanţelor halucinogene, dacă prezintă o stare de slăbiciune sau epuizare fizică sau psihică.

3. TAXA DE PARTICIPARE

3.1. Taxa de participare se plăteşte online sau prin transfer bancar.

3.2. Înregistrările online se deschid la data şi ora prevăzută de organizator pe site-ul evenimentului.

3.3. Taxa de participare este prevazuta in sectiunea corespunzatoare fiecarui oras.

3.4 Atenție! Neplata taxei în termen de trei zile lucrătoare de la efectuarea înscrierii duce la anularea înregistrării, cu posibilitatea unei înscrieri ulterioare.

3.5. În caz de neprezentare la start, abandon sau retragere din orice motiv, taxa de participare nu se returnează.

3.6. În cazul anulării evenimentului în situație de forţă majoră sau din motive care nu depind de organizator, taxa de înscriere nu se returnează. Organizatorul nu va suporta în nici un fel costurile adiacente (transport, cazare) ale participanţilor.

3.7. Organizatorul isi rezerva dreptul de a folosi suma adunata din taxele de participare in scopul dezvoltarii proiectului “Telemedicina in Epilepsie”.

4. PACHETUL DE INSCRIERE

4.1. Kit-ul de inscriere cuprinde tricoul oficial, numărul de participare, ticket de tombola, vouchere, mostre.

5.CATEGORII

5.1 Participanţii se pot înregistra la:

• Epilepsy Challenge – 5 km

Crosul are caracter participativ si este necronometrat, organizat in scop caritabil.

• Epilepsy Challenge – cursa copii 800m

Crosul are caracter participativ si este necronometrat, organizat in scop caritabil.

6. PROCEDURI DE EVENIMENT

6.1. Numărul de inscriere trebuie prins pe partea din față a tricoului şi trebuie să fie vizibil pe toată durata crosului.

6.2. Startul se va da la data şi ora stabilite de organizator şi anunţate pe site-ul evenimentului. Locurile zonelor de start vor fi publicate pe pagina oficială a evenimentului, precum și pe pagina de Facebook Epilepsy Challenge România, în cadrul evenimentului creat pentru fiecare oraș. Participantii care se deplasează mai încet au obligația de a fi atenţi pentru a le face loc celor care vin din spate, celor care doresc şi pot să îi depășească.

7. PROTECȚIA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR

7.1. Este strict interzisă aruncarea deşeurilor de orice fel, în orice loc de pe traseu, în afara celor amenajate sau la punctele de control.

8. ECHIPAMENT OBLIGATORIU

8.1. Următorul echipament este obligatoriu pentru fiecare participant care va fi prezent la start: pantofi de alergare, ținută sportivă (pantaloni /fustă/colanți), tricou si numar de participare (pus la dispoziţie de către organizator).

9. MODIFICAREA TRASEULUI. ALTE DECIZII PRIVIND DESFĂȘURAREA EVENIMENTULUI

9.1. Organizatorul poate modifica oricând traseul sau poate anula/opri evenimentul dacă acesta nu se poate desfăşura în condiţii de siguranţă.

9.2. Orice decizie va fi luată de catre organizator.

9.3. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări asupra informaţiilor afişate pe site, a regulamentului sau a programului, etc. Aceste modificări vor fi aduse la cunoştinţa participanţilor cu minim 7 zile înaintea evenimentului, în cazul informaţiilor afișate pe site, sau cel târziu la preluarea numerelor de inscriere pentru informaţii privind programul crosului.

9.4. Sunt de acord ca ASOCIATIA LC-N sa procedeze la colectarea şi prelucrarea datelor mele personale (numele, prenumele, adresa de e-mail) pe teritoriulRomâniei, direct şi/sau prin împuterniciţii şi/sau partenerii contractuali ai acesteia în scopul de a participa la campaniile promoţionale şi de informare derulate de către ASOCIATIA LC-N, în scopul promovării evenimentelor organizate sau co-organizate de ASOCIATIA LC-N.