Depre Lions

Istoria centenară a Asociației Internaționale a Cluburilor Lions începe la data de 7 iunie 1917, în Statele Unite ale Americii, odată cu înființarea primului Club Lions, la inițiativa omului de afaceri Melvin Jones. La scurt timp de la înființare, încep să se organizeze din ce în ce mai multe astfel de Cluburi și spiritul Lions se internaționalizează. De-a lungul timpului, Cluburile Lions au depus eforturi incomensurabile pentru îmbunatățirea situației persoanelor defavorizate și pentru dezvoltarea continuă a comunităților lor. Lions Clubs International devine în 1954 membru fondator cu statut de țară al Organizației Națiunilor Unite, reprezentanții organizației contribuind la întocmirea statutului a ceea ce avea să devină ulterior ONU. În semn de recunoaștere a acestei contribuții, anual la sediile ONU din New York și Viena, se serbează ziua Lions.

În 2016, Asociația Lions Clubs International este cea mai mare organizație de voluntari din lume. Este prezentă în peste 200 de țări, având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi și peste 1.400.000 de membri http://www.lionsclubs.org.

În România, Districtul Lions 124, înființat în 1994, este format din 65 de cluburi în care activează peste 1.300 de membri. http://www.lions-clubs.ro.

Misiunea Cluburilor Lions este crearea și menținerea unui spirit de înțelegere între toți oamenii prin oferirea voluntară de sprijin umanitar, celor aflați la nevoie. Membrii Lions contribuie zi de zi la realizarea acestei generoase misiuni prin implicarea în comunitate și prin cooperare cu alte cluburi din țară și de peste hotare. Detalii despre proiectele Lions Clubs in Romania sunt disponibile pe http://www.revista-lions.ro/